Barion Pixel

Garancia és csere

Termékeinkre 1 év teljeskörű garanciát vállalunk!

A kiszállítást megelőzően minden esetben ellenőrizzük a termékek állapotát és funkcióit. Ha az átvételkor hibára lettél figyelmes, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot és természetesen díjmentesen kicseréljük. Nem rendeltetésszerű használat vagy felnyitás esetén a garancia azonban azonnal érvényét veszti!

Quartz karórák esetében a garancia nem terjed ki az elemre. Ha ebből adódóan tapasztalsz hibás működést (hirtelen megáll vagy újra indul és megint megáll, esetleg ugrál a mutató) kérünk, hogy először próbálkozz az elem cseréjével. Amennyiben ez nem oldotta meg a problémát, akkor elindítjuk garanciális ügyintézésünket!

A webáruházban vásárolt bruttó 10 000 Ft feletti értékű termékekre 1 év jótállást adunk, a 10 000 Ft alatti termékekre 6 hónap szavatosságot vállalunk, amelyet az órák szerkezetének esetében 1 évre terjesztünk ki. A termékoldalakon az előzőektől kedvezőbb garanciális feltételek is szerepelhetnek, abban az esetben a termékre vonatkozóan az a mérvadó.

Téged, mint Megrendelőt a 151/2003 (IX.22.) Kormányrendeletben, a 49/2003. (VII.30.) GKM rendeletben, valamint a Ptk. 1959. Évi IV. Törvény 306-310 §, illetve a Ptk 248 §-ában foglaltak illetnek meg. A jótállás a fogyasztó törvényből eredő jogait nem érinti, és nem korlátozza.

Az áruházunkban a termékeket rendszeres minőség-ellenőrzésnek vetjük alá. Nagyon sajnáljuk, ha esetleg hibás terméket kaptál kézhez. Ígérjük, minél előbb rendezni fogjuk az ügyet!

Kérjük írj nekünk a hello@dapperbudapest.hu címre vagy keress fel minket itt és írd meg tapasztalataidat. Azt is megadhatod egyből, hogy cserét vagy visszatérítést szeretnél.

Segítünk a folyamat lebonyolításában és miután visszaküldted a terméket raktárunkba, azonnal feladjuk a csereterméket vagy feldolgozzuk a visszatérítési igényed, természetesen a postaköltséggel együtt!

Igen, de csak 14 napon belül! A törvényben rögzített elállási jog mindenkit megillet, a visszaküldés költsége azonban téged terhel.
Mindenekelőtt vedd fel velünk a kapcsolatot ahol ellátunk a szükséges instrukciókkal.

 A visszaküldés lépései:

Előzetes egyeztetés nélkül ne küldj nekünk csomagot, mert nem tudjuk átvenni!

  • Írj nekünk a szándékoddal kapcsolatban az alábbi e-mail címre hello@dapperbudapest.hu vagy lépj velünk kapcsolatba itt.
  • Írd le a neved, a terméket és a rendelés számod amit a visszaigazoló e-mailben kaptál (számlán is szerepel). Mellékeld továbbá a számlaszámot ahova a vételárat vissza tudjuk küldeni.
  • 24 órán belül válaszolunk, hogy várjuk a csomagod és elindítottuk az ügyintézést, valamint leírjuk Neked a postázáshoz szükséges adatokat.
  • A visszaküldendő terméket megfelelően becsomagolva, minden gyári alkatrészével és saját dobozával együtt juttasd vissza hozzánk! Hiányos terméket nem tudunk teljes mértékben visszatéríteni!

Ahhoz, hogy egyből megtaláld a megfelelő terméket és elkerüljük a visszaküldést:

– Vásárlás előtt nézd meg, olvass el minden infót a termékről. Ha valamiben nem vagy biztos, nyugodtan kérdezz tőlünk! Minden itt van készleten, szívesen lemérünk, lefényképezünk Neked bármit.

– Ha a termék nálad van, de hibára lettél figyelmes, haladéktalanul keress bennünket! Volt rá példa, hogy Ügyfelünk nem tudta megfelelően beállítani a kronográf funkciókat, hibásnak ítélte, ezért visszaküldte. Nem volt hibás, nem volt rossz, egy félreértés miatt történt mindez.

– Bízz bennünk! Rugalmas és segítőkész shop vagyunk. Szinte biztos, hogy tudunk segíteni és megoldjuk a problémádat!

Ha a visszatérítést választottad, azt ugyanúgy akkor dolgozzuk fel amikor a visszaküldött termék megérkezik a raktárunkba. A pénzednek 3-4 munkanapon belül kell megérkeznie a bankszámládra.

Karórák esetében, az óra dobozában található leírás hátoldalán vagy a kijelölt garanciakártyára pecsételjük/írjuk a garancia részleteit, vásárlás dátumát és modell számot. A garanciális ügyintézéshez azonban elégséges csupán az elektronikus számla, amit e-mailben küldünk ki!

Kiszállítás előtt minden esetben ellenőrizzük a karóra szíját, az óraszerkezet működését és a díszítő elemek meglétét. Ennek ellenére is előfordulhat azonban, hogy a kiküldött karóra hibás. Ezért 14 napon belül bármilyen hibával visszavesszük a terméket. Ez idő alatt kiderül, ha a karórának bármilyen gyártási problémája lenne.

Ezt követően az 1 év garancia csak és kizárólag az óraszerkezet meghibásodására vonatkozik, nem terjed ki az elemre, az óra szíjra, az üvegre, a mutatókra, a koronára, a strasszokra és a tokra. A használatból eredő kopás természetes folyamat, arra a garancia nem vonatkozik.Nem rendeltetésszerű használat esetén (pl. víz, leesés, nem szakképzett személy általi felnyitás vagy túlerőltetés esetén stb.) a garancia azonnal elveszik.

Annak ellenére, hogy kiküldés előtt minden órát ellenőrzünk, sajnos néha előfordul, hogy a kiszállított karóra néhány napon belül megáll, megáll majd újra elindul vagy a percmutató csak egy helyben ugrál. A fenti tüneteket valószínűleg az elem merülése okozza, annak töltöttségi szintét ugyanis nem ellenőrizzük. Ezekben az esetekben a hibát egy egyszerű elemcsere megoldja, amelyet bármilyen órás el tud végezni, az a garanciát nem befolyásolja. Ha mégsem az elemmel volt a gond, hanem a szerkezet a hibás, az órás jelezni fogja. Ebben az esetben vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy a hibát minél előtt orvosolni tudjuk.

Fontos! Amennyiben a fenti tünetekkel visszaküldöd az órát, és a problémát egy egyszerű elemcsere is megoldja, abban az esetben az újbóli kiszállítás költségét nem tudjuk átvállalni!

Mennyi vizet képesek a karórák kibírni és mi történik, ha elered az eső? Viselhetsz karórát úszás közben? Igen és nem is, minden csak az adott karórától függ. Az óratok hátulján néha “Water Resistant 30M” és hasonló feliratokat láthatsz, ami egyáltalán nem azt jelenti, hogy 30 méter mélységre le is merülhetsz vele! Elég félrevezető, nem?

Az alábbi lista mutatja, hogyan kell értelmezni a különböző mélységeket és nyomásértékeket. 10 m mélység = 1ATM (atmoszférikus nyomás). Általános használatra készült karórák ISO 2281 szabvány szerinti jelölésének jelentése:

Nincs jelölés

Víztől egyáltalán nem védett. Az óra vízzel semmilyen formában nem érintkezhet! Poros, párás környezetben a használata nem javasolt.

Water Resistant, Water Resist

Minimális szintű víz elleni védelem* Csekély mértékű, véletlenszerűen ráfröccsenő víznek ellenáll, de irányított vízsugár közvetlenül nem érheti. Vízbe meríteni nem szabad, mert az ilyenkor fellépő statikus illetve dinamikus nyomás együttes hatásának nem tud ellenállni). A kézmosásnál elkerülhetetlenül rácsapódó víz nem okoz problémát. Fokozott verejtékezés esetén azonban (pl. nyáron sportolás alatt) nem ajánlott a viselése. TILOS zuhanyzás közben illetve közvetlen esőben viselni, csap alá tartani vagy vízbe meríteni!

Megjegyzés: A Water Resist kifejezés jelentése: VÍZÁLLÓ. Ez azonban csak egy minimális szintű víz elleni védelmet takar, a korlátokkal tisztában kell lenni.

Water Resistant 30M / 3BAR / 3ATM / WR 30M / 3BAR / 3ATM (Az óra simán kibírja az esőt és a ráfröccsenő vizet)

Alacsony szintű víz elleni védelem* Fröccsenő víz ellen védett, de irányított vízsugár közvetlenül nem érhet. Vízbe meríteni nem szabad, mert az ilyenkor fellépő statikus illetve dinamikus nyomás együttes hatásának nem tud ellenállni. Kisebb-közepes intenzitású esőben vagy autómosás közben viselhető. TILOS zuhanyzás közben illetve záporesőben viselni, csap alá tartani, vagy vízbe meríteni!

Megjegyzés: A Water Resist 30M, Water Resist 3BAR, Water Resist 3ATM, WR 30M, WR 3BAR vagy a WR 3ATM jelölés nem azt jelenti, hogy 30 méterig vízálló az óra, vagyis hogy a gyakorlatban ilyen mélységig használhatjuk a vízben!

Water Resistant 50M / 5BAR / 5ATM / WR 50M / 5BAR / 5ATM (Az óra viselhető zuhanyzás közben vagy sekély vízben történő úszásnál)

Alapszintű víz elleni védelem* Zuhanyzáshoz, fürdéshez, alkalomszerű, rövid ideig tartó úszáshoz, horgászáshoz, mosogatáshoz használható. Intenzív eső sem okoz problémát. Vízcsap alatt lemosható, a kisebb mértékű, közvetlen vízfelszín alatti statikus nyomást, vagy az úszásból eredő dinamikus nyomást elviseli, de a nagyobb sebességből adódó dinamikus nyomásnak (vízi sportok) vagy a mélyebb merülésből eredő víznyomásnak nem tud ellenállni. Az órával rendszeresen, egyszerre hosszabb ideig úszni, a startkőről fejest ugrálni vagy csúszdázni nem ajánlott. TILOS szörfözés, vitorlázás, vízi síelés, jet-skizés közben viselni, búvárkodáshoz használni!

Megjegyzés: A Water Resist 50M, Water Resist 5BAR, Water Resist 5ATM, WR 50M, WR 5BAR vagy a WR 5ATM jelölés nem azt jelenti, hogy 50 méterig vízálló az óra, vagyis hogy a gyakorlatban ilyen mélységig használhatjuk a vízben!

Water Resistant 100M / 10BAR / 10ATM / WR 100M / 10BAR / 10ATM (Az óra vízálló szinte bármilyen tevékenységhez, kivéve a nehézbúvárkodást)

Közepes szintű víz elleni védelem* Rendszeres úszáshoz, strandoláshoz (beleértve a csúszdázást, fejesugrást is), szörfözéshez, vitorlázáshoz, légzőpipás búvárkodáshoz használható. A nagy sebességből adódó dinamikus nyomásnak (gyors vízi sportok) nem tud ellenállni. TILOS vízi síelés, jet-skizés közben viselni, illetve légzőkészülékes (Scuba Diving) vagy Hélium gázos búvárkodáshoz használni!

Megjegyzés: A Water Resist 100M, Water Resist 10BAR, Water Resist 10ATM, WR 100M, WR 10BAR vagy a WR 10ATM jelölés nem azt jelenti, hogy 100 méterig vízálló az óra, vagyis hogy a gyakorlatban ilyen mélységig használhatjuk a vízben!

Water Resistant 200M / 20BAR / 20ATM / WR 200M / 20BAR / 20ATM (Bármilyen vízi tevékenységhez alkalmas)

Magas szintű víz elleni védelem* Úszáshoz, strandoláshoz, szörfözéshez, vitorlázáshoz, légzőpipás búvárkodáshoz, vízi síeléshez vagy jet-skizéshez egyaránt használható. TILOS légzőkészülékes (Scuba Diving) vagy Hélium gázos búvárkodáshoz használni!

Megjegyzés: A Water Resist 200M, Water Resist 20BAR, Water Resist 20ATM, WR 200M, WR 20BAR vagy a WR 20ATM jelölés nem azt jelenti, hogy 200 méterig vízálló az óra, vagyis hogy a gyakorlatban ilyen mélységig használhatjuk a vízben!